Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Blok cielęcy z kolorowym farszem

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa cielęcego
  • 2 obrane, drobno pokrojone cebule
  • 2 łyżki posiekanego czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 szklanki tartej bułki
  • 2 lub 3 jajka
  • 6 łyżek keczupu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1.2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • posiekana bazylia i tymianek, do smaku

Farsz:

  • 1 duża, czerwona papryka
  • 1 łyżka oliwy
  • 10 dkg młodych listków szpinaku


Sposób przyrządzenia:

Paprykę opiec w piekarniku, wyjąć, włożyć do woreczka, szczelnie zamknąć. Po 10 minutach paprykę obrać ze skóry, przekroić na połowę, usunąć nasiona, pokroić w paski o szerokości 1 cm. W rondlu rozgrzać 1 łyżeczkę oliwy, dodać szpinak, dusić kilka minut mieszając, przyprawić, wyłożyć na miseczkę.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Do miski wyłożyć cebulę i czosnek, dodać cielęcinę i pozostałe składniki, dokładnie wyrobić na pulchną masę. Do odpowiednio dużej, nasmarowanej tłuszczem blaszki do pieczenia nałożyć połowę masy mięsnej, wykonać za pomocą łyżki wzdłużne wgłębienie ułożyć w nim szpinak i paski papryki, przykryć resztą masy mięsnej, lekko docisnąć dłonią. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni C przez 50 minut. Znakomicie smakuje na zimno i na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *