Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z marmoladą w polewie

Składniki:

  • 20 dag mąki
  • 4 jajka
  • 15 dag cukru pudru
  • łyżeczka proszku do  pieczenia
  • marmolada
  • gotowa polewa
  • 20 ml rumu
  • posypka
  • płatki migdałowe

    Sposób wykonania:

    Jajka dokładnie utrzeć z cukrem pudrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
    Po upieczeniu przekroić ciasto wzdłuż na pół i nasączyć go rumem wymieszanym z herbatą.
    Następnie jeden płat posmarować marmoladą i przykryć drugim.
    Na wierzchu polać polewę przygotowaną według opisu na opakowaniu.
    Udekorować posypką oraz płatkami migdałowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *