Składniki:
- 20 dag mąki
- 4 jajka
- 15 dag cukru pudru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- marmolada
- gotowa polewa
- 20 ml rumu
- posypka
- płatki migdałowe
Sposób wykonania:
Jajka dokładnie utrzeć z cukrem pudrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
Po upieczeniu przekroić ciasto wzdłuż na pół i nasączyć go rumem wymieszanym z herbatą.
Następnie jeden płat posmarować marmoladą i przykryć drugim.
Na wierzchu polać polewę przygotowaną według opisu na opakowaniu.
Udekorować posypką oraz płatkami migdałowymi.