Składniki:
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru pudru
- 1, 25 szkl mleka
- 150 g mąki
- 0,5 szkl wody gazowej
- olej
- marmolada jabłkowa
- cukier puder
- masło
Składniki: 2 łyżki marmolady sok wyciśnięty z 1 pomarańczy cukier 1 szkl kefiru Sposób wykonania: Marmoladę dodać do kefiru. Wlać jeszcze sok z pomarańczy i całości dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku cukrem i przelać do wysokiej szklanki.
Składniki: 6 łyżek mąki 20 dag cukru 6 jaj marmolada Sposób wykonania : Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać mąkę. Gdy składniki się połączą dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć. Przelać ciasto do formy i piec rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu posmarować ciasto marmoladą i zawinąć w rulon.