Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z kokosem, winogronami i bitą śmietaną

Składniki:

  • ¾ szkl. białek
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki wiórków koksowych
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • pokruszone biszkopty
  • cukier puder
  • bita śmietana
  • winogrona

    Sposób wykonania:

    1. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ubijania dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia a pod koniec wiórki kokosowe.
      Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i pospanej pokruszonymi biszkoptami.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut.
      Po upieczeniu pokroić ciasto w trójkąty , udekorować bitą śmietaną w która wbić winogrona.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *