Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z udekorowany winogronami

Składniki:

  • 4 jajka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • ¾ szkl mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz do formy
  • winogrona
  • bita śmietana
  • zagęstnik

Sposób wykonania:

  1. Białka ubić na sztywną pianę po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo żółtka oraz cukier.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze mąkę wymieszaną z proszkiem, delikatnie połączyć.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec około 25 minut.
    Gdy ciast będzie upieczone i ostygnie na wierzchu rozsmarować grubą warstwę bitej śmietany wymieszanej z zagęstnikiem.
    Wbić w nią poziomki oraz truskawki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *