Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka śliwkowo-migdałowa

Składniki:

  • •1 ½ szkl mąki tortowej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 5 jajek
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3 łyżeczki cukru pudru do białek
  • łyżeczka cukru pudru do migdałów
  • ½ kostki masła
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • tłuszcz do formy
  • pokruszone biszkopty
  • 12 śliwek węgierek
  • 12 migdałów

    Sposób wykonania:

    Białka ubić razem z cukrem na sztywną pianę.
    Natomiast masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku a potem dodać obie mąki i proszek do pieczenia.
    Gdy składniki się połączą dodać pianę z białek, delikatnie połączyć.
    Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej pokruszonymi biszkoptami.
    Następnie śliwki przekroić na połówki, usunąć pestki a w ich miejsce włożyć po jednym sparzonym wrzątkiem migdale posypanym cukrem pudrem.
    Wbić śliwki delikatnie w ciasto i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *