Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka pełna migdałów

 

Składniki:

  •  150 g mąki pszennej
  •  100 g migdałów
  •  4 jajka
  •  3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  •  250 g masła
  •  250 g cukru pudru
  •  10 g proszku do pieczenia
  •  1 łyżka cukru waniliowego
  •  50 ml koniaku

Sposób wykonania:

  1. Do masła dodać cukier i ucierać w trakcie dodawać żółtka, cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pocieczenia oraz obrane i posiekane migdały.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do pozostałych składników, delikatnie wymieszać
    Formę wysmarować tłuszczem oraz posypać mąką, przelać do niej ciasto.
    Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 50-60 min.

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *