Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z pieczarek, boczku i cebuli

 

Składniki:

  •  600 g kapeluszy z pieczarek
  •  2 cebule
  •  150 g wędzonego boczku
  •  2 łyżki oliwy
  •  1 łyżka soku z cytryny
  •  ćwierć łyżeczki startej skórki cytrynowej
  •  1-2 ząbki czosnku
  •  ćwierć łyżeczki suszonego tymianku
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Oliwę wymieszać z sokiem i skórką z cytryny.
    Następnie dodać czosnek roztarty z czosnkiem, pieprz oraz tymianek.
    Całość dokładnie wymieszać i powstałą marynatą zalać grzyby.
    Odstawić je na 2 godziny
    W między czasie cebulki pokroić na talarki a boczek w kostkę.
    Pieczarki odsączyć z marynaty i nadziewać je na szpadki na przemian z boczkiem u cebula.
    Smażyć na złoto na rozgrzanym tuszcie.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *