Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka Emila

Składniki:

 

  • 6 jajek
  • 250 g mała
  • 2 szkl. cukru
  • 2 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 6 łyżek oleju
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka octu
  • masło
  • bułka tarta

 

 

Sposób wykonania:

  1. Masło razem z cukrem utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo jajka a potem obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
    Na koniec wlać olej oraz ocet.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *