Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado w sojowym sosie

Składniki:

  • 1 awokado
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka białego miso
  • 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • pasta wasali
  • marynowany imbir

Sposób wykonania:
Awokado obrać, przekroić na połówki i usunąć pestki po czym pokroić je cienkie plastry, nie przecinając do końca.
Skropić  awokado sokiem z cytryny i rozłożyć jak wachlarz na talerzu.
Następnie sos sojowy wymieszać z imbirem, miso, olejem sezamowym oraz cukrem.
Całość dokładnie wymieszać, aby cukier się rozpuścił, wówczas polać nim awokado.
Na sam koniec udekorować wasali oraz marynowanym imbirem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *