Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Aromatyczne żeberka o orientalnym smaku (wyspa Bali)

Składniki:

  • 1 kg grubych żeberek wieprzowych podzielonych na porcje
  • kawałek zmiażdżonego korzenia galangal (około 4 cm)
  • kawałek zmiażdżonego kłącza imbiru (około 4 cm)
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • kawałek kory cynamonu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 1 łyżka zmiksowanej, gotowanej fasoli
  • 12 nie obranych ząbków czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka cukru


Sposób przyrządzenia:

Pociętą na porcję wieprzowinę umieścić na durszlaku, przelać dużą ilością wrzątku. Do przyrządzenia tej potrawy idealne jest naczynie kamionkowe. Z braku takiego możemy użyć rondla o grubych ściankach. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać galangal, imbir, mieloną kolendrę, cynamon, anyż, chwilę smażyć mieszając. Dodać żeberka, smażyć razem z przyprawami 5 minut, podlać kilkoma łyżkami wody. Dodać sos sojowy, cukier, czosnek, wymieszać. Ponownie dodać wrzącej wody w takiej ilości aby przykryła składniki potrawy, dodać zmiksowaną fasolę, przykryć i powoli dusić przez około 2 godziny. Mięso powinno odchodzić od kości. Łyżką cedzakową wyjąc mięso, od łożyć do naczynia żaroodpornego, trzymać w gorącym piekarniku. Sos przecedzić, czosnek obrać z łupin, dodać do sosu, zmiksować. Jeśli sos nie będzie odpowiednio miękki zagęścić go mąką rozmieszaną z wodą. Zagotować. Podawać żeberka polane obficie sosem z ryżem na sypko, makaronem lub kopytkami. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *