Składniki:
• 1/2 ugotowanych buraków
• 1 szklanka fasoli "Jaś"
• 1 cebulka dymka
• 2 łyżki soku z cytryny
• 1 łyżka musztardy
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka posiekanego kopru
• 1 łyżka majeranku
• szczypta kminku
• 2 goździki
• 6 łyżek oliwy
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Fasolę namoczyć przez parę godzin, ugotować i odcedzić. Buraki pokroić w plasterki. Dymkę posiekać. Przygotować sos : musztardę rozetrzeć z sokiem cytrynowym, zmiażdżonym czosnkiem, zmielonymi przyprawami i ziołami, dodając oliwę. Fasolę, buraki i cebulę wymieszać i polać sosem.
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi