Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kanapki z krewetkami i sosem remoulade

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 25 dkg usmażonych na maśle odwłoków dużych krewetek
  • 1 łyżka majonezu
  • ½ szklanki sosu remoluade
  • liście sałaty masłowej lub lodowej

Sposób przyrządzenia:
Bagietkę przekroić w poprzek na dwie połówki, następnie każdą z połówek przekroić wzdłuż na dwie części. Piekarnik nagrzać do temperatury 150 stopni C i opiec w nim bagietkę przez 5 minut. Ciepłe kawałki bagietki posmarować cienko majonezem lub jeśli ktoś woli masłem. Na dwóch połówkach rozłożyć listki sałaty, na nich krewetki. Całość obficie polać sosem. Przykryć pozostałymi częściami bagietki i podawać ciepłe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *