Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szybkie ciasteczka Oli

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 90 g bardzo miałkiego cukru
  • szczypt soli
  • 150 g masła
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru

    Sposób wykonania:
    Do przesianej mąki dodać cukier oraz sól, wymieszać.
    Następnie dodać masło i całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać żółtka i wyrobić ciasto.
    Powstałe ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
    Po tym czasie rozwałkować je i różnymi foremkami i wyciąć ciasteczka.
    Ułożyć ciasteczka na blasze wysmarowanej tłuszczem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec ok. 15 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Ola

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *