Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kartoflanka z ryżem

Składniki:

  • 4 łyżki pokrojonego chudego boczku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanego rozmarynu
  • 4 kartofle
  • 1, 25 l gorącego rosołu wołowego
  • 200 g ryżu
  • sól
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 6 łyżek startego parmezanu

    Sposób wykonania:
    Pokrojony boczek oraz cebulę wrzucić do garnka razem z rozmarynem i trzymać na ogniu ok. 2-3 minut.
    Następie zalać całość bulionem i wrzucić kartofle pokrojone w talarki.
    Doprowadzić do wrzenia i wtedy wsypać ryż.
    Dokładnie wymieszać i gotować ok. 15 minut.
    Doprawić do smaku solą a przed podaniem posypać posiekaną pietruszką i serem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Magdalena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *