Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Potrawka z małży z kiełbasą

Składniki:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 12 dag kiełbasy linguica
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 szkl. pokrojonych pomidorów z puszki
  • 450 g białej fasoli z puszki
  • 1 szkl. wytrawnego czerwonego wina
  • 24 drobne małże
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 szkl. grzanek

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić kiełbasę oraz posiekany czosnek, smażyć ok. 2 minut.
    Następie dodać fasolę pomidory oraz wino.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu ok. 3 minut, wówczas dodać małże.
    Pozostawić na ogniu pod przykryciem do momentu, aż małe się otworzą.
    Na koniec dodać posiekaną pietruszkę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać każdą porcje grzankami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *