Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z mięsem i koperkowym sosem

Składniki:
• mięso milonego 40 dkg
• cebula 1 sztuka
• kukurydza 1/2 puszki
• koncentrat pomidorowy 2 łyżki
• gęsta śmietana 5 łyżek
• serek topiony hochland ziołowy 1 sztuka
• koperek świeży 2 łyżki
• czosnek 2 ząbki
• sól
• pieprz cayenne
• naleśniki 6 sztuk

Sposób przyrządzenia:
Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy mięso i dalej smażymy. Gdy mięso jest usmażone dodajemy kukurydzę i koncentrat. Lekko studzimy farsz.  Nakładamy go na naleśniki, zawijamy i układamy w naczyniu do zapiekania. Na patelni mieszamy śmietanę, serek i koperek. Wszytko razem mieszamy, doprawiamy czosnkiem i pieprzem. Polewamy nim naleśniki i zapiekamy w piekarniku około 10 minut.
Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *