Składniki:
- 40 dag polędwicy
- 2 strąki papryki
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 ½ łyżki oleju
- 1 łyżka ketchupu
- ¼ łyżeczki przyprawy chi lii
- ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka sosu sojowego
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w kostkę, którą smażyć na rozgrzanym oleju.
W między czasie sos sojowy wymieszać z ketchupem, chili, mąką oraz wodą.
Następnie paprykę pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Na koniec dodać sos sojowy z przyprawami, dokładnie wymieszać.
Trzymać na ogniu do zgęstnienia, wówczas doprawić do smaku solą.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta