Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jeżynowe konfitury

I tak robiąc te konfitury mamy dwa rodzaje przetworów na zimę – pyszne konfiturki i sok do herbatki.

Składniki:
• jeżyny 1 kg plus 3 garście
• gruszki duże 2 sztuki
• imbir świeży 2-4 plasterki
• cukier 0,6-1 kg
• skórka z cytryny z 1 owocu
• sok z cytryny z 1 owocu

Sposób przyrządzenia:
Do garnka wrzucamy jeżyny, gruszki pokrojone w kostkę, imbir w drobna kosteczkę, skórkę i sok z cytryny. Wsypujemy 80 dkg cukru i dokładnie mieszamy. Odstawiamy wszystko na noc.  Następnego dnia gotujemy około 20 minut i odlewamy 300 ml soku do butelki – będzie na zimę do herbatki( butelkę zakręcamy i odwracamy). Gotujemy jeszcze chwilę i wyłączamy.  Następnego dnia dosypujemy 20 dkg cukru i znowu gotujemy – odlewamy ponownie 300 ml soku.  Wyłączamy i studzimy.  Tego samego dnia ponownie gotujemy i ja osobiście wolę takie bardziej zwarte konfitury i dlatego gotowałam je jeszcze 30 minut. Możecie przetrzeć konfitury przez sitko jeżeli nie lubicie pestek w przetworach. Nakładamy je do słoików, zakręcamy i odwracamy. Zostawiamy do ostygnięcia.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *