Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Awokado z bananem i krewetkami

Składniki:

 

  • 10 dag krewetek
  • 2 awokado
  • 1 banan
  • 30 dag gotowanego mięsa drobiowego
  • 1 sałata
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • słodka mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

 

 

Sposób wykonania:
Owoce awokado przekroić wzdłuż na pół po czym wyjąć pestkę i wydrążyć delikatnie miąższ, który pokroić w kostkę.
Następnie dodać do awokado krewetki oraz obranego banana pokrojonego w plasterki, skropić całość sokiem z cytryny.
Sałatę pokroić w paseczki a mięso pokroić na kawałki, dodać do pozostałych składników sałatki.
Na sam koniec majonez ubić razem ze śmietaną, doprawić do smaku i wylać na sałatkę.
Całość delikatnie wymieszać i napełnić połówki awokado.
Wstawić do lodówki na 1 godz.

Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Tomasza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *