Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hiszpańskie gazpacho Eweliny

Składniki:
• czosnek 2 ząbki
• ogórek zielony 1 sztuka
• cebula 2 sztuki
• papryka zielona 1 sztuka
• papryka czerwona 1 sztuka
• pomidory dojrzałe 1/2 kg
• oliwa 2 łyżki
• sól
• pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie warzywa obieramy- oprócz papryki – i kroimy na mniejsze kawałki po czym miksujemy. Czosnek rozcieramy z solą. Dodajemy do warzyw razem z oliwą, solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce. Paprykę kroimy w piórka i dodajemy do gazpacho. Mieszamy i nalewamy na talerze.
    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa.

     


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *