Składniki:
Sposób wykonania:
Obraną cebule posiekać po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i zeszklić, wówczas dodać rozgnieciony czosnek i przez chwilę podsmażać, wówczas przełoży cebulkę do mięsa.
Wbić jeszcze jajko, dodać połowę bułki tartej, tymianek oraz chili.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałej masy formujemy małe kulki, do których wcisnąć po jeden oliwce.
Następnie obtoczyć jeszcze kulki w pozostałej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju.
W między czasie brzoskwinie kroimy na kawałki i nabijamy na przemian z wiśniami na patyczki od szaszłyków.
Przed podaniem kulki ułożyć na półmisku i przybrać szaszłyczkami.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P