Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szpinak z jajkiem

Składniki:

  • szpinak liście (może być mrożony)
  • jajko
  • oliwa
  • ząbek czosnku
  • sól


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekane liście szpinaku (mrożone brykieciki liści /2- 3 szt./ włożyć całe), lekko podsmażyć. Dodać drobno posiekany ząbek czosnku. Dusić razem pod przykryciem kilka minut często mieszając. Wbić w środek jajko, posolić i przykryć. Po minucie zgasić gaz i pod przykryciem trzymać kilka minut do ścięcia się białka. Podawać z kluseczkami kładzionymi, ziemniakami lub chlebem. Smacznego.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Leszka K.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *