Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz biwakowy

Składniki:

  • 1,5 kg gulaszowego mięsa wieprzowego
  • 4 cebule
  • pół słoiczka zielonych oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia

przyprawy:

  • przyprawa do gulaszu
  • sól
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • papryka słodka


Sposób przyrządzenia:

Pokrojone w kostkę mięso usmażyć na oliwie na rumiany kolor. W trakcie smażenia posolić. Potem mięso przełożyć do garnka, dolać trochę wody i dusić z zielem angielskim i listkiem laurowym. Na patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się lekko poddusi dodać pokrojone na pół oliwki i całe ząbki czosnku. Przełożyć wszystko do garnka z mięsem, dodać przyprawę do gulaszu i paprykę. Całość dusić ok. 40 minut. Na patelni zrobić ciemną zasmażkę z mąki. Dodać do mięsa razem z majerankiem. Chwilkę jeszcze potrzymać na wolnym ogniu i gotowe.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *