Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z pianką

Składniki:

  • 30 dag. mąki tortowej
  • 20 dag. masła
  • 10 dag. cukru pudru
  • 2 żółtka

Pianka:

  • 30 g śmietanki
  • szklanka cukru
  • 2 białka

Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki. Ciastem wykleić foremki do babeczek. Piec na złoty kolor. Wyjąć z foremek gdy będą jeszcze ciepłe. Śmietankę, cukier i białka miksować ok. 10 minut, aż zrobi się piana. Pianą wypełnić babeczki i udekorować owocami.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *