Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt z masą ananasową

Składniki:
Biszkopt:

  • 4 jajka
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Masa:

  • puszka ananasów
  • galaretka ananasowa
  • budyń śmietankowy
  • kostka masła
  • szklanka wody

Sposób przyrządzenia:
 Rozgrzać piekarnik do 170 stopni C. Przygotować tortownicę o średnicy 20cm, wysmarować dno tłuszczem i obsypać bułką tartą. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru pudru na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając 1/4 szklanki cukru pudru. Następnie delikatnie wymieszać utarte żółtka z pianą z białek, dodając obie mąki oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać i przelać do przygotowanej tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Przełożyć ananasy do miseczki, a do soku ananasowego dolać wodę. Wymieszać i odlać pół szklanki. Rozrobić w niej budyń. Resztę soku zagotować i wlać rozrobiony budyń. Gdy nieco zgęstnieje odstawić z gazu i wsypać galaretkę. Pozostawić do ostygnięcia, wkroić masło i dokładnie zmiksować. Pokroić kilka plasterków ananasów w niewielką kosteczkę, wymieszać z powstałą masą. Całość odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny (masa musi zgęstnieć!) Biszkopt pozostawić do wystygnięcia, wyjąc z formy i przekroić na trzy części. Przełożyć masą. Dodatkowo można całość udekorować plastrami ananasów i cukrem pudrem. Smacznego!
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Ikuś

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *