Składniki ciasta:
- 20 dag mąki
- 7,5 dag cukru
- 6,5 dag masła
- 1 jajko
- 1 łyżka proszku do pieczenia
Składniki masy serowej:
- 1 kg sera białego
- 30 dag cukru pudru
- 6 żółtek
- 2 budynie waniliowe
- 1/2 l. mleka
- 4 łyżki oleju
Składniki masy kokosowej:
- 6 białek
- 6 łyżek cukru
- 1 łyżka mąki
- 20 dag wiórków kokosowych (zamiast wiórków można wsypać 1 kisiel)
Sposób przyrządzenia:
Składniki na ciasto posiekać nożem na jednolitą masę. cukier puder zetrzeć z żółtkami i olejem, dodając po łyżce zmielonego sera. Wlać budyń rozpuszczony w mleku, ucierać (budyń wsypać do naczynia i zalać mlekiem tak, aby po zalaniu było 1/2 l.) Blachę wyłożyć ciastem, wierzch posmarować masą serową i kokosową (białka ubić z 6 łyżkami cukru i 1 łyżką mąki, dodać wiórki i wszystko wymieszać). Piec 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni C.
Przepis nadesłała na ” Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter