Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kapusty, pomidorów, papryki… konserwowana

Składniki:

  • 2 kg kapusty
  • 3 kg pomidorów
  • 1 kg marchewki
  • 2 kg papryki
  • 1 kg ogórków
  • 9 łyżeczek soli
  • 15 łyżek octu spirytusowego
  • 18 łyżek cukru
  • 18 łyżek oleju


Sposób przyrządzenia:

Kapustę poszatkować. Pozostałe warzywa oczyścić, pokroić w słomkę. W misce wymieszać wszystkie składniki sałatki, odstawić na 30 minut, ponownie dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną sałatką napełniać sterylnie czyste słoje, szczelnie zamknąć, pasteryzować 45 minut.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Gabrysia Radosz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *