Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy w piwie

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 25 dag pokruszonej fety
  • 4 łyżki oliwy
  • cebula pokrojona w kostkę
  • 1-2 posiekane ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1/2 szklanki rosołu
  • oregano
  • natka pietruszki
  • parmezan


Sposób przyrządzenia:

Cukinie rozciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ, powstałe łódeczki zblanszować, odstawić. Miąższ posiekać. Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać ryż, przyprawy i posiekaną cukinię, chwilę smażyć. Wlać gorący rosół, gotować mieszając, aż ryż zmięknie, a płyn odparuje. Dodać zioła i fetę. Napełnić łódeczki, posypać parmezanem i zapiec w piekarniku (200 st.).
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Dorota Kuper

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *