Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tartaletki z kurczakiem

Składniki:

  • tartaletki kliknij
  • 40 dkg gotowanego lub pieczonego kurczaka
  • 2 jajka
  • 1 drobno pokrojona cebula
  • posiekana natka pietruszki i inne ulubione zioła
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz
  • keczup
  • 10 dkg tartego sera


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut aż stanie się szklista. Mięso kurczak i cebulę zemleć w maszynce do mięsa, dodać jajka, zieleninę, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem wypełniać tartaletki, posypać tartym serem i ozdobić ostrym keczupem. Zapiekać przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Przed podaniem ozdobić zielonym koperkiem. Podawać gorące

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *