Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa krem z zielonego groszku z jajkiem

Składniki:

  • 50 dkg zielonego groszku konserwowanego lub mrożonego
  • 1 duża drobniutko posiekana cebula
  • 2 łyżeczki tartego imbiru – opcjonalnie
  • szczypta mielonego kardamony – opcjonalnie
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę i imbir, smażyć kilka minut mieszając, dodać kardamon, smażyć kolejną minutę. Do rondla dodać bulion drobiowy, i groszek, gotować aż groszek będzie miękki, zmiksować i przyprawić do smaku. Podawać z jajkiem sadzonym lub ugotowanym na miękko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *