Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pakistańska zupa z kurczaka

Składniki:

    • 4 filety z kurczaka pokrojone w kostkę
    • 2 szklanki mleczka kokosowego
    • 2 posiekane małe cebulki
    • 1 biała część pora pokrojona w paski
    • 1 papryczka chili
    • 1 liść laurowy
    • 2 łyżki soku z limonki lub cytryny


    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu doprowadzić do wrzenia 1 szklankę mleka kokosowego, dodać liść laurowy, kurczaka, pora, przykryć i powoli gotować przez 15 minut. Dodać resztę mleczka kokosowego, papryczkę, gotować 5 minut. Dodać sok cytrynowy, przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *