Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak duszony z fasolą

Składniki:

    • 1 kurczak z rożna
    • 4 plastry bekonu
    • 1 drobno posiekana cebula
    • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
    • 1 ziemniak pokrojony w kostkę
    • 2 szklanki bulionu z kurczaka
    • 2 puszki wypłukanej fasoli konserwowej
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu przez kilka minut smażyć bekon aż lekko się zarumieni, dodać czosnek i cebulkę, podsmażyć mieszając. Wlać bulion i dodać ziemniaki, powoli gotować około 15 minut. W międzyczasie obrać mięso z kurczaka, pokroić w grubą kostkę. Mięso i fasolę dodać do zawartości rondla, chwilkę pogotować, przyprawić. Udekorować zieleniną i podawać. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *