Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryki nadziewane serem kozim

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • 5 ml oliwy
  • 150 g małych koktajlowych pomidorów
  • 25 g czarnych oliwek
  • garść świeżej bazylii
  • 200 g sera koziego dojrzewającego


Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200°C. Przekroić paprykę równo na pół nie usuwając łodygi. Tak powstałe połówki wypełnić pomidorami, oliwkami i listkami bazylii. Na wierzch kładziemy pokrojony w grubą kostkę ser kozi dojrzewający. Całość skrapiamy oliwą. Papryki pieczemy około 20 minut, aż uzyskają złoto-brązowy kolor i staną się miękkie. Podajemy z chrupkim pieczywem i sałatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *