Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kozi serek crottin na sałacie

Składniki:

  • 250 g sałaty polnej / lub karbowanej/
  • 4 plastry bułki
  • 4 świeże kozie serki crottin
  • 40 g masła
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu
  • 1/2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz


Przygotowanie:

Wybrać liście sałaty, umyć i odsączyć z wody. Kromki bułki opiec na patelni na maśle i wstawić na 5-6 minut do bardzo nagrzanego piekarnika. Rozmieszać w misce oliwę, ocet i musztardę, dodać do smaku sól i pieprz. Wymieszać sos winegret z liśćmi sałaty. Na talerzu ułożyć grzankę, na niej położyć lekko rozpływający się plaster koziego serka. Udekorować wokół sałatą i natychmiast podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *