Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z grilla


Składniki:

    • 1 kg odwłoków dużych krewetek

    Marynata:

    • ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
    • 1 szklanka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka posiekanego oregano
    • 4 łyżki soku z cytryny
    • 1 posiekany ząbek czosnku
    • 4 krople ostrego sosu
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżeczka soli
    • ½ łyżeczki mielonego pieprzu


    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Krewetki umieścić w misce, zalać marynatą i marynować w temperaturze pokojowej przez około 2 godziny kilkakrotnie mieszając. Krewetki nabijać na szpadki lub patyczki (uprzednio namoczone w wodzie). Grillować przez 2 – 3 minut z każdej strony, Podawać z białym pieczywem lub ryżem z dodatkiem surówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *