Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pesto z kaparami i orzechami włoskimi

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Pesto z kaparami i orzechami włoskimi. Przepis zawiera: natkę pietruszki, czosnek, kapary, orzechy włoskie. 
 

Składniki:

  • 50 g świeżej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 80 g włoskich orzechów
  • 2 łyżki kaparów
  • 180 ml oliwy 
  • 5 łyżek świeżo startego sera cheddar
  • sól 
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do blendera wrzucić natkę pietruszki.
    Dodać obrane ząbki czosnku oraz obrane orzechy włoskie.
    Wrzucić jeszcze kapary oraz stary ser. 
    Wlać oliwę z oliwek.
    Całość dokładnie zmiksować na gładkie, jednolite pesto.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *