Twarogowe kule z łososiem to fajny pomysł na pyszną przekąskę. Do ich wykonania potrzebujesz: twarogu, koperku, jogurtu.
Składniki:
- 250 g twarogu
- 1 łyżka jogurtu
- 100 g wędzonego łososia
- ½ pęczka koperku
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Do miski przełożyć twaróg, rozetrzeć go widelcem.Dodać do niego jogurt i razem wymieszać.Następnie koperek drobno posiekać i wrzucić do twarogu.Łososia pokroić na małe kawałki i wrzucić do reszty składników.Wsypać jeszcze słodką i ostrą paprykę oraz czosnek granulowany.Całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.Z powstałej masy formować kulki tak jak na pulpety.Gotowe podawać w temperaturze pokojowej lub przed podaniem schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 4