Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Twarogowe kule z łososiem

Twarogowe kule z łososiem to fajny pomysł na pyszną przekąskę. Do ich wykonania potrzebujesz: twarogu, koperku, jogurtu. 
 

Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 1 łyżka jogurtu
  • 100 g wędzonego łososia
  • ½ pęczka koperku
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przełożyć twaróg, rozetrzeć go widelcem.
    Dodać do niego jogurt i razem wymieszać.
    Następnie koperek drobno posiekać i wrzucić do twarogu.
    Łososia pokroić na małe kawałki i wrzucić do reszty składników.
    Wsypać jeszcze słodką i ostrą paprykę oraz czosnek granulowany.
    Całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.
    Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować kulki tak jak na pulpety.
    Gotowe podawać w temperaturze pokojowej lub przed podaniem schłodzić w lodówce.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *