Odkryj najlepszy zbiór przepisów na grillowany ryby. Dziś przepis na grillowane pstrągi Ewy. Lista zakupów: pstrągi, czosnek, natka pietruszki, oliwa z oliwek.
Składniki:
- 2 pstrągi
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- kilka gałązek natki pietruszki
- kilka gałązek bazylii
- 2 ząbki czosnku
- sok wyciśnięty z ½ cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Wypatroszone pstrągi dokładnie oczyścić.Skropić je wewnątrz i na zewnątrz sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.Oprószyć je solą oraz pieprzem.Następnie do każdego pstrąga włożyć po kilka gałązek natki pietruszki i bazylii.Włożyć jeszcze po obranym ząbku czosnku.Tak przygotowane ułożyć na ruszcie.Grillować z obu stron, aż ładnie się zarumienią.
Liczba porcji: 2