Poznaj wyjątkowy smak gofrów. Znakomite przepisy. Czekoladowe gofry Bartka. Aby je wykonać potrzebujesz: mąki, jajek, kakao, kefiru.
Składniki:
- 150 g mąki pszennej tortowej
- 20 g naturalnego kakao
- 2 jajka
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru
- 300 g kefiru
- 50 g oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
-
Do miski przesiać mąkę z dodatkiem soli i proszku do pieczenia.Dodać kakao oraz cukier.Następnie dodać kefir, olej rzepakowy i jajka.Całość dokładnie wymieszać, aby powstało gładkie, jednolite ciasto.Z powstałego ciasta smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy.Można podawać solo lub np. z lodami, polane sosem czekoladowym.
Liczba porcji: 5