Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na żeberka. Tym razem podajemy je razem z pieczarkami. Lista zakupów; żeberka, pieczarki, cebula i przyprawy.
Składniki:
- 40 dag żeberek
- 1 cebula
- 200 g pieczarek
- 1 szkl wody
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.Następnie przełożyć je na patelnie z rozgrzanym olejem.Lekko je przesmażyć z obu stron i odstawić na bok.Na tą samą patelnie wrzucić natomiast obraną cebulę drobno posiekaną oraz obrane pieczarki pokrojone na plasterki.Również lekko przesmażyć po czym ponownie włożyć mięso.Podlać całość wodą i dusić na małym ogniu do miękkości żeberek.Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 2