Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa koperkowa Magdy

Kolejny przepis na znakomitą zupę. Tym razem przepis na zupę koperkową. Do jej wykonania potrzebujesz: bulionu warzywnego, marchewki, lubczyku i oczywiście koperku. 
 

Składniki:

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 3 marchewki
  • 2 pęczki koperku
  • 2 listki lubczyku
  • 2 łyżki śmietany 
  • sól
  • pieprz
  • grzanki do podania

Sposób wykonania:

  1. Bulion warzywny przelać do garnka i zagotować na małym ogniu.
    Wówczas wrzucić do niego obraną marchewkę startą na tarce.
    Trzymać na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie dodać lubczyk oraz drobno posiekany koperek.
    Gotować jeszcze około 10 minut.
    Następnie zaprawić zupę śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Tak przygotowaną zupę podawać razem z grzankami. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *