Kolejny przepis na znakomitą zupę. Tym razem przepis na zupę koperkową. Do jej wykonania potrzebujesz: bulionu warzywnego, marchewki, lubczyku i oczywiście koperku.
Składniki:
- 1 l bulionu warzywnego
- 3 marchewki
- 2 pęczki koperku
- 2 listki lubczyku
- 2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- grzanki do podania
Sposób wykonania:
-
Bulion warzywny przelać do garnka i zagotować na małym ogniu.Wówczas wrzucić do niego obraną marchewkę startą na tarce.Trzymać na ogniu około 5 minut.Po tym czasie dodać lubczyk oraz drobno posiekany koperek.Gotować jeszcze około 10 minut.Następnie zaprawić zupę śmietaną.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Tak przygotowaną zupę podawać razem z grzankami.
Liczba porcji: 4