Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gofry czekoladowe przepisu Celiny

Zastanawiasz się co przygotować dziś na deser? Przygotuj znakomite chrupiące gofry. Przepis zawiera: jajka, mąkę, mleko i kakao.   
 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 50 g roztopionego masła
  • 220 g mąki 
  • 50 g cukru
  • 50 g kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 500 ml mleka

Sposób wykonania:

  1. Do miski wlać mleko i wbić jajka.
    Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Dodać jeszcze kakao oraz cukier i wlać roztopione masło.
    Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
    Uważać na grudki z mąki.
    Z gotowego ciasta smażyć gofry w rozgrzanej gofrownicy. 
    Podawać według upodobań np., z lodami i polewą czekoladową.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *