Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem pomidorowy Asi

Przepisy na zupy/kremy warte spróbowania. Dziś przepis na krem pomidorowy pomysłu Asi. Aby go przygotować potrzebujesz: pomidorów, bulionu, czosnku i bazylii. 
 

Składniki:

  • 500 g pomidorów z puszki
  • 1 l bulionu 
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka listków bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Lekko przesmażyć po czym dodać pomidory z puszki.
    Trzymać chwilę na ogniu po czym zalać całość bulionem.
    Gotować na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki jednolity krem. 
    Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
    Przed podaniem podgrzać, ale już nie gotować.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *