Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem ziemniaczano-porowy Pauli

I kolejny przepis na znakomity krem. Tym razem przepis na krem ziemniaczano-porowy. Do jego wykonania będziesz potrzebować: ziemniaków, poru, bulionu i przypraw. 
 

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 6 dużych porów
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 1 łyżka masła
  • grzanki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pory dokładnie oczyścić i pokroić w krążki.
    Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
    Wrzucić warzywa do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Całość przesmażyć po czym zalać bulionem.
    Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować, aż powstanie gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem podgrzać i podawać razem z grzankami.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *