I kolejny przepis na znakomity krem. Tym razem przepis na krem ziemniaczano-porowy. Do jego wykonania będziesz potrzebować: ziemniaków, poru, bulionu i przypraw.
Składniki:
- 6 dużych ziemniaków
- 6 dużych porów
- 2 litry bulionu drobiowego
- 1 łyżka masła
- grzanki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pory dokładnie oczyścić i pokroić w krążki.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Wrzucić warzywa do rondelka z rozgrzanym masłem.Całość przesmażyć po czym zalać bulionem.Gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.Wówczas zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować, aż powstanie gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem podgrzać i podawać razem z grzankami.
Liczba porcji: 4