Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem brokułowy Kornelii

Kolejna propozycja na znakomity krem. Będziesz zaskoczony jaki dobry. Krem brokułowy Kornelii. Do jego wykonania potrzebujesz: brokułu, bulionu warzywnego, żółtego sera i śmietany. 
 

Składniki:

  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 brokuł
  • 5 łyżek śmietany 36%
  • 10 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Brokuł dokładnie oczyścić i podzielić na pojedyncze różyczki.
    Wówczas przełożyć je do garnka i zalać bulionem warzywnym.
    Gotować na małym ogniu około 15 minut do miękkości brokułów.
    Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.
    Wyjąć kilka różyczek do dekoracji a do reszty wlać śmietanę.
    Całość dokładnie zmiksować na gładki krem.
    Następnie wrzucić jeszcze starty żółty ser i wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem dodać wcześniej odłożone różyczki brokuła. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *