Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane pstrągi Ryśka

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników ryb. Wypróbuj nasze przepisy. Grillowane pstrągi Ryśka. Do wykonania przepisu potrzebujesz: pstrągów, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 4 pstrągi
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pstrągi dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej sok z cytryny i razem wymieszać.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do marynaty.
    Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz kumin. 
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć ryby.
    Odstawić na bok na co najmniej 1 godzinę.
    Po tym czasie kłaść ryby na rozgrzanym ruszcie.
    Piec około 7 minut z każdej strony.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *