Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czosnkowe grzanki Weroniki

Pyszne grzanki z masłem czosnkowym. Idealnie nadają się jako dodatek do wielu potraw. Do ich wykonania potrzebujesz: bagietki, masła, czosnku i oregano. 
 

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczką suszonego oregano

Sposób wykonania:

  1. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić go do miękkiego masła.
    Dodać szczyptę soli i ucierać do uzyskania gładkiej pasty.
    Wówczas dodać jeszcze oregano.
    Dokładnie wymieszać.
    Bagietkę pokroić na pojedyncze kromki.
    Każdą posmarować czosnkowym masłem.
    Ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec do momentu, aż się zezlocą. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *