Pyszne grzanki z masłem czosnkowym. Idealnie nadają się jako dodatek do wielu potraw. Do ich wykonania potrzebujesz: bagietki, masła, czosnku i oregano.
Składniki:
- 1 bagietka
- 2 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- szczypta soli
- 1 łyżeczką suszonego oregano
Sposób wykonania:
-
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wrzucić go do miękkiego masła.Dodać szczyptę soli i ucierać do uzyskania gładkiej pasty.Wówczas dodać jeszcze oregano.Dokładnie wymieszać.Bagietkę pokroić na pojedyncze kromki.Każdą posmarować czosnkowym masłem.Ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec do momentu, aż się zezlocą.
Liczba porcji: 4