Składniki:
- 1 bagietka
- 2 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- szczypta soli
- 1 łyżeczką suszonego oregano
Składniki: 4 ząbki czosnku 10 dag masła szczypta białego pieprzu sól Sposób wykonania; Do masła dodać obrany czosnek. Całość dokładnie zmiksować na gładkie masło. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 10 dag masła 2 ząbki czosnku zioła do sałatek Sposób wykonania; Czosnek posiekać i dodać go do miękkiego masła. Całość dokładnie utrzeć. Gdy uzyskamy jednolitą konsystencję dodać jeszcze zioła i jeszcze raz wymieszać.
Składniki: 2 ząbki czosnku sól 10 dag masła Sposób wykonania: Czosnek posiekać i utrzeć razem z masłem. Doprawić do smaku solą.
Składniki: 200 g masła 4 ząbki czosnku łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Czosnek obrać po czym zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie dodać go do miękkiego masła. Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić do smaku solą i całość dokładnie wymieszać.