Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z wieprzowiny z papryką i cebulką

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Szaszłyki z wieprzowiny z papryką i cebulką. Do wykonania przepisu będziesz potrzebować: mięsa wieprzowego, czerwonej papryki, cebulek dymek, musztardy i sosu sojowego. 
 

Składniki:

  • ½ kg mięsa wieprzowego 
  • 1 czerwona papryka
  • kilka cebulek dymek 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki czerwonej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej sos sojowy oraz musztardę.
    Dokładnie wymieszać.
    Doprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem oraz ostra papryką.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić na co najmniej 30 minut.
    W między czasie paprykę przekroić na pół.
    Wydrążyć gniazda nasienne i pokroić ją w kostkę.
    Cebulki przekroić na połówki.
    Następnie na patyczki do szaszłyków nabijać na mięso przeplatając go papryką i cebulkami.
    Tak przygotowane szaszłyki kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *